Stressa för att kunna vara hälsosam?

 

V a r e n d a minut bokad, inplanerad, inskriven – du fixar det! Hemlagade, nyttiga måltider och sen 3-4 träningspass i veckan – ja! Springer från jobbet för att vara med på det där spinningpasset. Struntar i duschen, för man eftersvettas ju. Hade gärna bastat, men vem kan varva ner liksom? Och så kommer man hem tidigare. Efter första andetaget hemma tar du tag i allt det där som ska göras. Pratar i telefon samtidigt som du slänger in laxen i ugnen. Ah, i med en tvätt också, den gör ju sig själv. Plockar, plockar, plockar. Lägger på, tar ut laxen. Asch måste hänga expresstvätten också.

 

 

S t o p p

 

Jag vet egentligen ingenting om dig som läser, så jag utgår från mig själv. Jag kan vara exemplariskt duktig på planering och ha hundra bollar i luften. Men ärligt, jag gillar det inte. Alls. Det svåra i sammanhanget är ju att det verkligen finns roliga saker att göra: träna, skriva julkort, möblera om hemma, jobba, läsa bloggar, laga mat och en massa annat.

 

Men, som jag skrev i ett gästinlägg, jag tror inte på ett fullspäckat schema. Jag tror tricket med livet handlar om att ta bort, inte lägga till. Och det upprepar jag för mig själv. Om, och om, igen.

 

 

Vad tycker du är roligast alla kategorier? Bra. Vad kan du ta bort för att du ska kunna njuta av just den aktiviteten? Do it!

 

'
Foto: Emilia Arvidsson. Tagna i Enskede koloniträdgårdar
 
 
 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Jag har faktiskt ärligt talat svårt att förstå hur folk kan ha SÅ fullspäckade scheman... vad gör man på alla dessa timmar? Visst kan jag känna att vissa dagar är mycket att göra, men aldrig så där som vissa beskriver att dom inte ens hinner sitta ner och ta en endaste kopp kaffe. :)

2013-12-04 @ 14:47:50
URL: http://tenderlyn.wordpress.com
Postat av: Tommy

Så sant, tempot i samhället skruvas hela tiden upp. Vi skall vara allt effektivare i arbetslivet. Till vems gagn, om alla människor ska känna sig behövda. De som inte är tillräckligt stresståliga/effektiva slås ut från arbetsmarknaden. Det leder till allt större klyftor mellan de som är inne i systemet, respektive utanför (fas 3, m.m.). Ingen av parterna tjänar på det i långa loppet, om man bemödar sig, och anlägger ett "helekopterperspektiv" på frågan, enligt mitt förmenande. Är det hugget i sten att vi skall ha 40-timmars vecka?

2013-12-05 @ 15:42:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback