Gör något helt annat & bakad potatis deluxe

Jag hade en härlig måndag igår, mycket tycktes gå min väg. Var och tränade på förmiddagen, och jag känner mig starkare än någonsin. Och då bröt jag ändå foten för en dryg vecka sedan. Men eftersom jag måste träna (ska skriva ett inlägg om detta måste inom kort) så tänkte jag ut ett sätt som fungerar för mig. Numera är det cykel, crosstrainer och styrketräning som gäller. Jag avvaktar passen än så länge. Foten känns av, så är det, och jag vill inte utmana ödet.
 
Jobbet. Jag gillar att jag skapar mina egna arbetstillfällen. Säljer ofta in egna idéer, det är min styrka. Har också börjat sälja in egna matinspirationer. Det går bra nu och känner mig peppad att fortsätta.
 
Gör något helt annat.
 
Det rådet fick jag för många år sedan. Det handlar om att släppa taget om sådant som man inte kan lösa just nu.
 

Jag har några lösa trådar nu, men jag vet att jag kommer fixa det. Men min hjärna behöver en paus, lite friskt syre, lite tankeavstånd. Så då ger jag mig själv det.
 
Att lägga tankarna på mat händer ju mer ofta här än sällan. Igår åt vi en härlig middag som jag gärna vill ge er i receptformat!
 
 
Du behöver
 
4 stora potatisar
1 paket bacon svensk
2 dl creme fraiche
1 dl riven parmesan
1 vitlöksklyfta
2 avokado
1/2 hackad röd lök
löjrom
gräddfil
 
Så här gör du:

1. Stick hål på potatisen och förbaka den i micron 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader, och in med potatisen. Det bör ta ca 30-40 minuter, beroende på potatis och ugn. Känn efter! Under tiden gör du i ordning tillbehören.
 
2. Ta fram en liten skål. I den blandar du ihop creme fraiche och parmesan, pressa i en vitlöksklyfta. Salta och peppra. Ställ in i kylen.
 
3. En till liten skål - i den lägger du i 2 st avokados, lättast gröper du ut dem med en gaffel. Hacka en halv rödlök, hälften av hacket lägger du i skålen, resten lägger du separat på en liten serveringstallrik. Salta och peppra avokadoröran. Låt även denna stå i kylen.
 
4. Klipp ner baconen i en het panna och stek den.
 
5. När potatisen är klar, lägg i en klick smör. Servera med båda rörorna, löjrom och gräddfil och den knapriga baconen!
 
Smaklig spis!
 
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback