Lax med vitlökssmör - en liten tanke

För någon vecka sedan testade jag att göra lax i folie, med vitlökssmör. Det blev faktiskt väldigt gott, och vi tog lite bilder på maten, finns här nedan. Det är så kul att testa nya maträtter, som man inte gjort tidigare. Man har ingen aning vad det ska bli, men ofta blir det lyckat. Jag ska försöka hitta några riktigt bra matbloggar och se om jag finner inspiration! Om du känner till någon - kommentera gärna!
 
Det är grått ute, och dassigt väder. Att jag dessutom inte har kunnat träna på två veckor gör inte saken bättre. I fredags var jag så rastlös, men jag körde 26 stycken yoga-grodor och mådde lite bättre efter det. En planka och 15 armhävningar blev det också. Det blev alltså ingen afro i fredags, men jag har bokat nästa vecka. Imorgon är jag nästan säker på att jag ska köra ett styrkepass, som jag ser fram emot det!
 
Den senaste tiden har jag bläddrat i fotoarkiven. Därför kommer det upp lite mer bilder i färg. Den nedan är tagen nyligen av Christofer Lind, min egen bloggfotograf. Vi fick fina tulpaner på födelsedagarna, och en dag lyste solen så fint genom fönstret, rakt på dem. Det var bara att ta fram kameran!
 
 
                                     Vakna tulpaner                Foto: C. Lind
 
                                                  Lax med vitlökssmör                               Foto: C. Lind
 
(citerat från Amelia nr 18 2012)
 
Lax med vitlökssmör
4 morötter, skalade och skurna i slantar
8 potatisar, skalade och skurna i slantar
4 ark folie
4 bitar lax
salt & peppar
 
Vitlökssmör
100 gr smör, rumsvarmt
5 vitlöksklyftor, pressade
1 pressad citron
lite salt
lite socker
1 näve persilja, finhackad
 

Min tolkning av receptet: Ugnen ska sättas på 225 grader. Sedan ska potatisen och morötterna förkokas i tio minuter. Under tiden gör man vitlökssmöret. Lägg ut folien, och i den en laxbit. Salta och peppra. I med potatis och morötter, fördelat på fyra foliepaket. Sedan en rejäl klick vitlökssmör på varje. 15 minuter in i ugnen!
 
Klart!
 
Serverad med en sallad!
 
 
 
 
 
 
Mer av detta önskar jag mig
 
 
Spännande fönster förra sommaren i Järna
 
 
Kom ihåg. Att ibland är beslut viktigare än utgången. Var inte rädd för förändring.
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback