La Gomera - lite lagom, och lite mera

Förra året, någonstans i september om jag inte minns fel, så bestämde sig jag och min vän Maria att, ja, vi ska ta oss till den vackraste platsen vi känner till (just nu). Bokat, klart och dessutom har jag sålt in ett resereportage om vandring i samma veva! Känns dunderkul!
 
Så den 6 januari begav det sig. En bild säger mer än tusen ord, men: att se ön och uppleva den genom ögats lins är än större än dessa tusen bilder....
 
 
 
 
Jag kan ju inte låta bli att visa poolområdet, med utsikt åt havet och på andra sidan: utsikt mot bergen. Vi var här en hel del, läste böcker, pratade, badade och åt mellis. Jag mötte en tysk turist senare under resan som undrade vad vi gjorde på semestern. "Läser böcker" svarade jag. "What a waste of time" tyckte hon. Men jag fick gehör från en annan som sade att det beror väl på om man hinner läsa böcker när man är hemma i Sverige eller inte...!
 
 
Maten - något som är viktigt för mig, och även för Maria. Här på restaurangen där den dagliga lunchen intogs - precis vid havet, och så kunde man kolla in människorna. Både jag och Maria är duktiga observatörer!
 På kvällarna lagade vi mat själva, och frukosten ingick i resan - en bra buffé med mycket frukt, helt okej kaffe och ägg i  olika form - fungerade alldeles utmärkt!
 
 
Mitt eminenta resesällskap, som trots envis hosta var på bra humör. Maria har haft lite otur med snörvel och host på våra två resor, men desto mer för oss att upptäcka nästa gång! Här är vi på ett litet torg, där det varje kväll samlades horder av människor. Ett litet kapell skymtas i det nedre högra hörnet.
 
Ljumma kvällar och vackra solnedgångar. Framför allt - det var ljust till 18.30 på kvällen - det kan man kalla skillnad. Jag har laddat med D-vitamin nu, och dagsljuset var fantastiskt att uppleva. Vi hade fint väder hela veckan - 23-26 grader.
 
 
Vi hann skriva några vykort också.
 
 
Det som gjorde mest intryck på mig (och mina vader) var en fantastisk heldagsvandring i The Palm Valley. Ca tio kilometers vandring, och mycket gick nedför.
 
 
Jag visste på en gång att det här var något för mig - jag älskar att röra på mig, och det här sättet var ypperligt. Det enda var förstås belastning på vader och knän, men jag klarade mig utan skador. Däremot är nästa investering ett par vandrarkängor. Det var en kvinna som halkade, som tur var gick det bra. Det är svårt att beskriva, men vi fick se fantastiska vyer från ganska höga höjder och det var hisnande, rent ut sagt. Det var nästan svårt att ta in.
 
 
En liten glimt
 
 

Det som gör mig glad är att kroppen orkar. Jag fick förvisso en träningsvärk med kvalitet, men det var det värt. Hemkommen nu från resan känns det skönt att fortsätta med rörelse och motion. Jag hann springa en gång på La Gomera, men jag promenerade en del.
 
 
 
Framöver väntar träning, och träningsdejter. Mer om det senare!
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Annika - strongday.se

Ser superhärligt ut, vill höra allt om någon vecka!!

2013-01-17 @ 22:01:48
URL: http://strongday.se
Postat av: Maria

Finfint resereportage! Ser fram mot den avlönade fullängdaren också!

2013-01-20 @ 21:07:17
Postat av: Suz

Jag tänkte bara tipsa om tävlingen jag har just nu där man kan vinna ett peppande löparsmycke:
http://icanrestwhenimdead.com/?p=4351

2013-01-22 @ 08:55:07
URL: http://www.icanrestwhenimdead.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback