När kroppen inte orkar kan man alltid längta - och recept.....

 
 
Det slog till med en sådan kraft - ett virus, en förkylning, ja något av alternativen har drabbat även mig. Jag har höga tankar om mig själv, jag som har koll på träning, sömn och mat. Allt det där är sant, men det betyder inte att jag kan stå emot allt. Så besegrad har jag legat till sängs. Den stora upptäckten har blivit olika podcasts. Från exempelvis P1. Jag lyssnade bland annat till P1 Dokumentär - den fastspända flickan. Otroligt välgjord. Och otroligt otäck. Och allt däremellan. Ja, jag var faktiskt helt inne i den. Kanske kunde min kropp vila lite, medan öronen spetsades till tusen.
 
 
Kurera sig - det är vad man kan göra i sådana här lägen. Jag har dessutom haft mitt hjärta till hjälp, helt oumbärlig är han. Varje morgon kl sju kommer han med hett vatten som blandats med riven ingefära, honung och citron. Sen äter jag apelsiner som om det vore det enda tillgängliga livsmedlet. Men de är så goda. Och så bra för en sjukling som mig.
 
 
För att ändå peppa mig själv lyssnar jag som sagt på olika program, på peppande träningsmusik och så läser jag om jag orkar. Det har vänt nu, det känner jag tydligt. Men jag tar inte ut något i förskott.
 
Däremot kan man ju längta
 
 
 
Att få pyssla - här gjorde jag förra veckan ett kort till min mamma som fyllde år
 
 
Handmålat kort med attiraljer. Stämplat & klart
 
 
Längtan efter ordning och blommor. Högt på listan. Tända ljus
 
 
7
Mat. Åh. Mat, att få hitta på smaker i köket igen. Nu har jag haft turen att hjärtat lagat mat varje dag.
 
 

Jag är faktiskt så pass kry att det blir lite matlagning idag. Jag hittade ett recept i en gammal Amelia, där Emma Hamberg & Anette Rosvall ger recept.
 
Detta är vad jag ska göra - citerat från Amelia nr 18 2012
 
Lax med vitlökssmör
4 morötter, skalade och skurna i slantar
8 potatisar, skalade och skurna i slantar
4 ark folie
4 bitar lax
salt & peppar
 
Vitlökssmör
100 gr smör, rumsvarmt
5 vitlöksklyftor, pressade
1 pressad citron
lite salt
lite socker
1 näve persilja, finhackad
 

Min tolkning av receptet: Ugnen ska sättas på 225 grader. Sedan ska potatisen och morötterna förkokas i tio minuter. Under tiden gör man vitlökssmöret. Lägg ut folien, och i den en laxbit. Salta och peppra. I med potatis och morötter, fördelat på fyra foliepaket. Sedan en rejäl klick vitlökssmör på varje. 15 minuter in i ugnen!
 
Klart!
 
Serverad med en sallad!

Jag återkommer med bild kära vänner, och en recension av smakerna!
 
 
Sen är det så att jag har gjort en recension för Livskick. En blogg som jag följt i flera år är Sparkibaken. Och nu har hon släppt en öppen och ärlig bok om sitt tidigare matmissbruk. Här kan du läsa recensionen!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback