The Iso Way of Life

 
 
En vecka har gått, jag började med Isodieten i måndags, efter uppmaning av Susanne Dalsätt, som sa: "testa!". Jag är inte den som säger nej, särskilt inte när upplägget känns vettigt.
 
Reflektioner från senaste 7 dagarna: Jag äter 5 gånger om dagen. I början tänkte jag: hur ska det gå? Men det har gått bra, jag behöver de fem målen, varav två är mellanmål. Men jag har vid två tillfällen känt mig hungrig, ibland är dagarna så långa att fem mål helt enkelt blir för lite. Ikväll tog jag ett extra mellanmål, för det kändes som att det behövdes. Men vad äter man när man äter enligt Isodieten? Jag fick med mig lite recept från kursen, och sedan använder jag mig av hemsidan, isodieten.se
 
Det finns en grundtanke med rena råvaror, med "liten" innehållsförteckning. Man ser till att satsa på bra fetter, protein och kolhydrater. En kosthållning med bra kvalitet, rakt av. Man använder till exempel 10 % ost - för den är rikare på protein än den "vanliga" osten. Och så tar man istället fettet från till exempel avokado eller nötter. Det här är några av de riktlinjer som Isodieten introducerar.
 
Denna vecka har jag instagrammat en del av maten som ätits, här kommer de i bloggen, recepten är som sagt från isodieten.se
 
chili sin carne, med sojafärs och vita bönor
 
 
Ett av mellanmålen - ost paprika frukt och några valnötter
 
 
Total räkfrossa blev det i slutet av veckan, med ägg och frukt, och rödkål
 
 
Kanske en favorit till förmiddagsmellanmål? Lättkesella med bär och nötter!
 
Söndagsmiddagen blev nötpanerad torsk
 
När jag var och handlade i måndags tänkte jag: "nä, nu skiter jag i det här". Det var trångt i butiken och jag försökte koncentrera mig på vad jag skulle handla. Jag är van att handla på känn, men nu skulle helt plötsligt en lista bockas av. Och alla pensionärer handlade samtidigt som mig. Där står man, med svetten rinnandes längs ryggen och försöker parera mot rullatorer och långsamma rörelser. Men jag stod ut. Nu tycker jag det är ganska skönt att bara laga enligt recepten. Och jag vill få in tänket, med bra råvaror, mättande mat och slippa vara hungrig. Senare kommer jag igen att kunna handla på känn, men då har mitt känn blivit lite mer riktat, med basen i goda kostråd!
 
Det bästa är ju att min käreste hänger med på detta tåg. Vi gör små justeringar så att han kan få sin pasta och annat. Vi äter till exempel helt olika frukostar. Mina har i flesta fall bestått av havregrynsgröt och två ägg. Hur som helst, jag kallar honom för min personliga isokock! Han lagar mat när jag är och tränar och har verkligen varit en klippa, rakt igenom!
 
60 minuter. Så mycket har jag rört mig, minst, varje dag, sedan i måndags. Det gjorde jag nog redan innan - träning är min passion! Men nu ser jag till att det blir rörelse varje dag!
 
 
 
Ni minns kriterierna va? Här kommer mina svar efter min första vecka
 
1 Hur mår jag?
Jag mår bra! Har orkat träna hela veckan och sett till att äta ordentligt. Att ta hand om sig stärker självkänslan. Värt "besväret" helt enkelt.
2 Hur mår magen?
Det är jättekonstigt och ovant att slippa den svullna magen - men så skönt!!
3 Orkar jag träna hårt?
Tja, frågan är om jag tränar "hårt" - men jag försöker utmana mig ett snäpp högre varje gång!
4 Är jag hungrig under dagen?
Det har hänt vid minst två tillfällen att jag blivit riktigt hungrig, men det beror på långa dagar tror jag. Och att jag kanske ätit för lite. Ska justera.
5 Är jag sötsugen?
Nej! Det var just det - inte alls!
6 Är jag starkare?
Eftersom magen är bättre, så blir humöret bättre och jag orkar mer vid träning - toppen!
(7 Ev mätning av fördelning protein och fett i kroppen)
Inte just nu
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback