En företagares styrka: att vila

1:a maj. Ute vid tomterna där jag bor, bland de dyra villorna, krattas de sista löven bort, pinnar samlas på hög och solen får svårt att hinna ifatt de stretande, men ack så nöjda, svenskarna. Officiellt är det vår. Vi går vidare och förundras över känslan att gruset faktiskt är borta. Att gå med lätthet stärker en inifrån. Du får en riktning i samband med avsaknaden av grus, är det inte märkligt?
 
Det är eftermiddag och jag konstaterar med sorg att det är gluten som får min mage att totalvägra harmoni. Men det gör inte så mycket. Jag lägger huvudet mot den svala kudden och tänker stilla: det här är vad jag behöver.
 
Vila

Tid för reflektion och tid för vila kan göra under för företagare, det är jag övertygad om. Det är inte antalet timmar du lägger ner som blir ditt resultat. Nej, det är att du slipar din yxa ordentligt innan du hugger. En oslipad yxa gör dig trött och resultatet blir ganska trött också.
 
Så här sitter jag och pillar i datorn, fixar och rensar bland bilder. Ytterst långsamt och med härliga 1:a maj gäspningar emellan. Jag behöver inte tänka ut nästa steg, det kommer till mig istället. På spotify lyssnar jag på King´s Speech soundtrack - skön och avkopplande.
 
Vad vill jag säga?
 
Ta vila på allvar. Den kommer ge dig så mycket tillbaka!
 En bra bok som faktiskt berör detta är: YCDBRALAI av Klas Hallberg - läs den!
(You can´t do business running around like an idiot)
 
 
   Firar ut vintern                                                                           Foto: C. Lind      
 
 
                  ...                                                                                Foto: C. Lind
 
 
 Tittar fram och säger äntligen vår!                Foto: E. A.
 
 
 

 
Tack M & Å för en härlig kväll!
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback