Allt för Hälsan – en tanke bakom alla montrar, föreläsningar & människor

Allt för hälsan. En gång om året får jag möjligheten att botanisera bland hälsonyheter, seminarier, ny kunskap och trender. Det är så oerhört roligt! Att också få träffa människor i min bransch, dvs journalistik inom hälsoområdet, är en möjlighet som förlängningen kan betyda  framtida samarbeten. Det väcks också lust att själv kanske förändra något, i sin egen hälsa.

 

Men i detta sorl så inser jag också baksidan av hälsa. Vi vill vara hälsosamma, men det kan gå åt extremer på ett eller annat sätt. Jag lyssnade för bara någon dag sedan på Träningsglädje Talks, och meningen som fick mig att reagera var: ”Hälsa är varför man går upp på morgonen”! För det är så sant, och kanske den enda sanning som vi ska haka upp våra liv på. Ett enkelt budskap, men som inte är verklighet för alla. Jag tänker främst på dem som har ångest kopplad till sina hälsosamma insatser. Jag tänker på dem som drivs av våg, måttband och prestation. Jag tänker också på alla dem som inte tycker om sig själva, och som gömmer sig bakom hälsa, för att rättfärdiga i mångt och mycket sjuka beteenden. Jag tänker på mig själv, som ofta kompenserat med träning för att efterrätten jag åt ska vara OK. Då är det viktigt med förebilder – och där tycker jag att bloggar är ett kraftigt redskap. Problemet är då det finns sådana som hetsar till en hälsa som egentligen bygger på att du ska vara missnöjd och du ska drivas av en alldeles särskild ångest för ändamålet.

 

Jag väljer att läsa bloggar som tillför värde. Nyss har jag avföljt användare på Instagram där hetsen på den egna kroppen är för stor och för utseendefixerad. Extremer är inget för mig.

 

Gör så att din hälsa blir varför du går upp på morgonen.

 

Linda och Terese - Sparkibaken               Hälsa ska vara glädje
 
 
Jag & fröken Bibik!                          Hälsa ska vara lustfyllt och roligt
 
 
 
 
Vad har jag inspirerats av från Allt för Hälsan 2013? Håll utkik imorgon!
 
 
Jag rapporterar för Livskicks räkning under mässan - här har du min artikel!
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback