Ett liv baserat på missnöje, är det ok?

 
De tankar som far i våra huvuden, vad består de av? Jag tror dessvärre att de vanligaste tankarna handlar om missnöje. Mycket av det som händer omkring oss, handlar om att skapa ett missnöje hos oss. Vi ska vara missnöjda med våra jobb (ja, om inte lönen är tillräckligt bra, så är det kanske arbetsuppgifterna som stör oss), vi ska vara missnöjda med den tid vi har (ja, det är ju alldeles för lite av den), och vi ska också vara missnöjda med våra kroppar (tjock, smal, fin, ful, svag....)

 

Att vara missnöjd tror jag är anti-hälsa i kvadrat. Jag tror att ett tillfredsställt sinne är hälsa deluxe.

 

Det jag menar är: våra tankar är en källa till ohälsa. Vi behöver fundera över hur vi tänker om oss själva, om var vi befinner oss, och vilka meddelanden vi sänder till omvärlden och till vårt sinne.

 

Det är en jäkla utmaning, men den måste tas. För då kan du också arbeta med ditt liv. Stanna upp och fundera ett slag. Vad tänker du? Egentligen?

 

 


Stockholm 2013

Kommentarer
Postat av: Lotta

Aj! Känner mig träffad! Men det är bra att du påminner, så man kan ändra på det, vill inte gå runt som en surkärring. Svår balans det där, att säga ifrån när något är fel, och att njuta av det man har.

2013-11-25 @ 20:15:38
URL: http://burpeesandstuff.blogspot.com
Postat av: Uppochhoppa

Men så förbenat bra! Tar med mig. Tar med mig. Tar med mig. Inte för att jag normalt är så himla missnöjd, men ändå. Viktigt!

2013-11-26 @ 00:07:01
URL: http://uppochhoppa.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback