Nyhet – SATS Speed 'n' Sports

Den tuffa träningen fortsätter att vinna mark och igår testade jag ett nytt koncept som SATS släpper i början av nästa år: Speed 'n' Sports. Tränare Maurice ledde oss igenom ett pass som bygger på enkelhet, intensitet och är samtidigt utmanande. Enkelhet genom de få redskap som användes: stegar (längs golvet) och några bodypumpvikter (som endast användes som markeringar på golvet). Intensitet i och med att pulshöjningen var rätt på, och du hade kroppen igång hela passet. Utmanade eftersom det är ett ganska högt tempo.

 

Vad gör man på ett Speed 'n' Sports pass?: i vårt fall delades vi upp i två lag, med var sin stege på golvet. Vi fick instruktioner om hur vi skulle passera stegen, det kunde vara med hopp, genom att kräla eller någon annan variant. I andra delen sprang man fram och tillbaka mot en markering i golvet, och utvecklades vidare med bland annat sumo squats-steg.

 

Betyg: det här är ett pass där du på ett snabbt sätt får upp pulsen, men du får samtidigt arbeta med koordination. Det får ett högt betyg tack vare dess enkelhet – jag ser framför mig ett utomhuspass i vår, med samma upplägg!

 

 
 
 
Kommentarer
Postat av: Annika - strongday.se

Låter kul!

2013-11-28 @ 11:50:35
URL: http://strongday.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback