Vila, varför & hur?

 

Jag är urusel på att vila. Och då är det ändå ett tema som jag så gärna tar upp här i bloggen. Jag marknadsför det som en del av livet, och någonstans vill jag ju bli bra på det (liksom leva som jag lär). Jag tror nämligen att vila är nyckeln till allt det andra i livet. Genom vila, kan vi göra annat, om ni förstår vad jag menar.

 

Varför ska vi vila?

I somras, nån dag i semestern, så la jag mig på sängen en eftermiddag och somnade. Det händer aldrig. Jag har inte den vanan, och jag blir snarare rastlös i sängen. Men jag sov och vaknade helt utvilad. Det var som att sömnen matchade mig perfekt. Jag blev bokstavligen en ny människa. Därför tycker jag vila är bra. Den förnyar oss.

 

Genom att vila, kan vi lösa problem. Hur menar jag? Ni vet, ibland går man omkring och tänker på något väldigt intensivt, man vill hitta lösningen, men vet inte hur. Och så släpper man det ett tag och plötsligt , en timme senare, står man med en lösning. Och det är det jag menar. Att släppa kraven på vår förmåga att lösa problem kan leda till att vi blir proffs på att lösa dem! Och där tror jag vilan är ypperlig. Vi är på oss själva att vi ska jobba och stå i, men likväl är vilan minst lika viktig.

 

Hur vilar vi?

Där måste jag säga att jag behöver hitta kunskapen. Och, kunskapen gäller mig själv. Jag tror vila ser olika ut. En del lyssnar på ljudböcker, andra springer en mil. Jag ställer frågan på twitter, hur vilar man, och Johanna frågar mig tillbaka: ”vad funkar för dig?”.

 

Jag vill hitta tre saker som är vila för mig. Och skriva upp dem på en lapp. Och sätta upp på kylskåpet. Och ta det på allvar.

 

Vet du vad vila är för dig?

 

 

 
Foto: Christofer Lind
Kommentarer
Postat av: Dorota

Vila är faktiskt en lyx när man har barn och då är det viktigt att lära sig att ta vara på vila-tiden :-)

2013-10-05 @ 18:55:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback