Hjälp, jag har inte tid! Del 1

 

Många med mig skulle gärna ha några extra timmar, för att göra det där man gillar, kanske ta ett extra träningspass, eller läsa den där boken. Men jag har tänkt på tiden, och den finns ju där hela tiden! Det är bara det att vi är så snabba med att fylla upp den med sådant som måste göras. Jag har rensat i mitt tidsfönster. För, nej, det finns inget möjlighet att öka dygnets timmar. 24 timmar är vad vi har eller 168 timmar i veckan. Så i det där fönstret, där vi befinner oss, kan vi göra smarta val. För varje ja som du säger, minskar din tid. För varje nej, ökar den. Enkel ekvation!

  

 

 

Stopp. Vad är ett måste? Är det att Facebooka varje timme? (jag räcker genast upp en hand!), är det att titta på alla avsnitt av en serie (kan ju i och för sig vare trevligt!) eller något annat som man gör av bara farten. Hur funkar det hemma med fördelningen av arbetsuppgifter, hjälper ni varandra att frisätta tid till annat? Jag själv har en tendens att vilja göra väldigt mycket, och lämna så litet som möjligt till min fästman. Han är lite likadan, så det funkar faktiskt bra. Men tänk om det inte vore så? Hjälp varandra att frisätta tid!

 

Roliga saker. Det finns ju massor av dem, ska man då helt plötsligt välja bort dem? Jag tänker ja på den frågan. Du behöver prioritera bland de roliga sakerna också. Annars är det risk att de inte blir så roliga i längden (utan kanske mer besvärliga). Jag har flera saker som jag verkligen vill, men som jag har dragit ner på. Till exempel på det sociala umgänget, för jag hinner inte med mig själv. När jag väl ses med mina vänner, är det däremot underbart trevligt! Men förr var det verkligen ofta, och till slut tappade jag både motivation och lust. Och hur kul är en sådan vän?

 

Fundera på hur du kan frisätta tid! Om du känner att du behöver det vill säga!

 

 

Foto: Emilia Arvidsson
 
 
 
 
 
Trevlig helg på er!!
 
 
Stay tuned för del 2
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback