Nystart - varje månad

Nystart. Det finns ett riktigt bra klipp, som jag ofta tänker på när jag har för mycket fokus på saker, som ja: egentligen är rätt meningslösa. Det här med att zooma ut, när man tycker livet är lite svårt, är ett bra sätt att få perspektiv på saker och ting.
 
Sedan funderar jag på att vi har ett nytt år framför oss. Jag gillar känslan av fokus och nystart. Man vill saker, och förhoppningsvis på ett schysst sätt. Alltså utan måsten, utan ångest och med en vilja, istället för tvång.
 
Känslan av att vilja något, den kan vi ta till oss lite oftare än en gång per år, eller vad säger ni?
 
Kanske att vi zoomar ut en gång per månad, med ett djupt andetag, för att sedan zooma in och hitta det där som vi tycker är värt att lägga ner extra tid på.
 
Jag zoomar ut, med hjälp av videon ovan. Och sen vill jag i januari zooma in på det här:
 
Välja omsorgsfullt - både när det gäller vilka gig jag gör, hur jag planerar min dag (prioritera rätt) och vara här när nuet kräver det.
 
Ratta rätt. Jobb kan vara riktigt roligt när man har flow och mening. Men då gäller det att ha ett fokus. Det betyder inte att antalet arbetade timmar ska maxas. Nej, det handlar om att ratta hjärnan rätt.
 
Träna passionerat. Inte slentriangå på pass, utan se till att ha riktigt kul. Min tid är värdefull!
 
Vila när vila krävs. Jag tror inte människan är obegränsad. Att hon är begränsad är också en gåva, för det kräver lyssnande själar och öron. Det får mig också att tänka på boken YCDBRALAI, you can´t do business running around like an idiot. Det är inte antalet timmar som räknas, det är hur slipad yxan är!
 
De sakerna tar jag med mig in i resten av januari!
 
 
 
 
Foto: Christofer Lind
 
Har du någon januariintention?
 
Kommentarer
Postat av: Dorota

Ja, en januariintention ;-) Hoppas bebisen kommer redan i januari :-)

2014-01-03 @ 10:57:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback