Rester? Gör en paj!

 

Man kikar i kylen och suckar – orka äta julmat något mer....

 

Hur som, det är dumt att slänga maten. Men man kan variera den lite. Vi hade en rejäl bit skinka över, så jag gjorde en paj. Glutenfri.

 

Häng på och testa!

 

Pajdeg

1 dl kokta röda linser

1 dl havregryn

1 dl mjölmix, glutenfri

50 gr smör

0,5 dl rapsolja

salt

 

Mixa allt i en matberedare, alternativt en stavmixer. Tryck ut i en form och ställ i kylen. Förgrädda sedan på 180 grader, ca 10-15 minuter.

 

Pajens innehåll (här kan du variera beroende på vad du har hemma)

200 gram broccoli, lättkokt

Strimlad julskinka, ca 200 gr

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

½ zucchini, riven på rivjärn

Kryddor, t ex timjan

 

Skär löken i skivor, hacka vitlöken grovt. Stek på dem, tillsammans med zucchini. Krydda med salt, peppar och lite timjan. Lägg allt i den förgräddade pajen. Även broccoli och julskinkan!

 

Äggstanning

3 ägg

2 dl lättmjölk

1 dl riven 10%-ig ost

1 dl lättkesella

salt, peppar, paprika, buljong, timjan

 

Vispa ihop och höll över pajen.

 

Grädda 35 minuter på 180 grader! Servera med en enkel sallad.

 

 

 Foto: Christofer Lind
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback