Det blev rödbetssylt ändå!
2 kg rödbetor
3 citroner, finskurna med skal
1 hel ingefära (mellanstorlek)
1300 gr socker
300 gr mandlar, hackade
Koka rödbetorna, men de ska inte vara helt mjuka. Skala dem och skär dem i små fyrkanter. Blanda dem med sockret och citronerna, lägg sedan i ingefäran (som ska vara hackad) och blanda om. Nu ska det koka, men inte på för hög värme, i en timme. När det är tio minuter kvar av tiden: lägg i de hackade mandlarna! Låt sylten svalna och lägg den sedan i glasburkar. Det här tycker jag är jättegott till havregrynsgröt, en absolut favorit!
Nu ska jag göra mig i ordning och åka till Sven!
Kram till er denna lördag!
Emilia
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/652001/images/2008/rdbetssylt-002_18469870.jpg)
Så här sylten ut än så länge - kokar med socker, citron och ingefära!
Mumsfilibabba vad gott med rödbetor. Borstj har jag längtat efter i flera år nu. Men sylt går nog lika bra det med bara rödbetor finns med. Och så ingefära som jag gillar så mycket, faktiskt en favoritkrydda och perfekt att göra te av. Man mår så gott.
Tack för lördagskram (bättre än godis ju). Precis vad man behöver en ruggig lördag. Hälsa Svenne.
Nisse Krumelur
Hej Nisse Norr! Hörde att du transporterat älgkött ända till Uppsala! När kommer du och hälsar på oss? Vi saknar dig :) Ja, barszcz som det heter är väldigt gott, och nyttigt, det finns mycket kalium i rödbetor. Det har jag nog nämnt förut...Hoppas att du har det bra denna lördagskväll. Jag har hälsat Svenne! Kram
Emilia
Jag vet inte hur det går till, vilka som kommer på förstasidan hos blogg.se
Ditt syltrecept ser gott ut, det kommer jag att prova en dag :)
Oh, ja! Att jobba som Wellness Coach är kanonkul! Du som redan är kostrådgivare kan ju ta dig en titt på www.betterlifeservice.com Kanske är det nå´t för dig?