En liten vals på Liljevalchs....

Då var det söndag igen, för en del innebär det vila för andra handlar det om att förtränga det faktum att jobbet börjar imorgon (om man har ett vill säga!). Söndagen för mig innebär oftast ett kyrkobesök, men inte idag - känner mig så seg och hängig. Detta trots att jag faktiskt haft en riktigt trevlig dag med Lasse och Maria (jag och Sammy var med dem i Thailand i januari). Det började med att vi träffades i Kungsan, strax innan de kom fick jag agera Stockholmsvetare då en turist ville att jag skulle rekommendera något bra ställe att gå på - mitt tips blev Gamla stan förstås! Maria och Lasse föreslog att vi skulle gå på Liljevalchs då de har en mysig utställning nu: Den stora färgskrällen. Vi åkte till Djurgården och köpte lite cola först, Lasse laddade med en varmkorv och sedan var det bara att ställa sig i kö. Ja, det var kö, men det gick fortare än vad vi trodde (det visade sig att det bara var en av kassorna som fungerade - varav köbildning uppstod). Väl inne fick vi se vackra tavlor, med alltifrån Stockholmsmotiv till stilleben och porträtt. Det var roligt att läsa de små, korta texterna som behandlade konstnärernas liv. Tydligen var det så att deras modernistiska sida inte slog igenom först, de var helt enkelt för moderna för publiken. Här kommer några av de verk vi såg, samtliga är hämtade från http://www.liljevalchs.se/



Sigrid Hjertén: På teatern


Sigrid Hjertén: Skördemaskiner

Isaac Grunewald: den blå skuggan

Ligger nu hemma i Hagalund och käkar massa onyttigt godis framför datorn. Ikväll ska vi laga spenatpasta (lite synd, åt ju det bara för någon dag sedan, men, men....). Blev förstås inspirerad till att måla efter utställningen, kanske att det börjar hända något på målerifronten? Ah, kom just på att jag skulle rekommendera ett café som vi var på efter Liljevalchs, om jag bara minns vad det hette. Bakom Dramaten låg det i alla fall. Vi funderade på vart vi skulle gå och Maria kom med ett förslag om att testa det här caféet. Aha, sa hon, det står "varmt" på skylten, hit går vi! Ja, det stod "varmt". "Välkommen". Lite roligt, vet inte om alla förstår, men värme var vi alla tre i behov av eftersom nu börjar höstvindarna komma. Men, nu till den fantastiska maten, vi beställde inbakade pajer, men det var mer som att kycklingen och peston (Maria beställde vegetariskt) var inneslutna i ett skal av någon sort. Det är svårt att beskriva, men det var verkligen jättegott och precis lagom. Dit ska jag gå någon mer gång och då kanske försöka minnas vad stället hette!


Nu mina vänner ska jag gå och sätta på lite te, och kanske kanske....ja, vi får se, jag meddelar senare.


Söndagskramar med höstfärger

Emilia

Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

Tack för alla fina målningar. Inspirerar kanske mig att dikta mer poesi, den där om fågeln kom fram när jag såg bilden på din sida, och så tänkte jag förstås på Emilia som en liten fågel.



Ett tips till dig som katolik är att som jag hört talas om ska det vara en utställning av Maria-bilder nu i höst på något museum i Stockholm, kan det vara Moderna tro. Du kan säkert kolla upp det om du vill.



Kram

Nisse

2008-10-19 @ 18:24:25
Postat av: Emilia

Åh, tack för tipset - ingen dum idé att titta på! Ja, ibland önskar jag att jag var en fågel...att vara människa är en aning komplicerat...eller blir det kanske vad man gör det till?



Kram

Emilia

2008-10-19 @ 19:26:04
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback