En av mina trogna läsare...

...Nisse Norr hade en lite kul fråga på en av mina tidigare inlägg, han undrade om jag hade något smeknamn. Och svaret är att jag för närvarande går under namnet Emilia, men jag har några manliga vänner som kallar mig för frugan, vilket jag tycker är lite kul! Under grundskolan fick jag heta Emma, det var Nellan (dåvarande klasskompis) som kom på det och det passade mig bra. Eftersom en av mina klasskompisar började samma gymnasieskola som jag så följde Emma-namnet med. Mamma kallar mig i och för sig för Emma ibland. Men som sagt, det är nog Emilia som gäller nu. Pappa kallade mig för Milconetti när jag var liten, vilket jag tycker är lite sött, det låter som en glass! Sedan har jag även blivit kallad Emix och Emi, det första av pappa nummer två och det andra av min kära bror.


Idag fick jag lite bilder från promenaden som Agnieszka tog när vi var ute vid Åkeshov, de kommer här på bloggen. Jag hoppas att ni tycker såsom jag att bilderna förgyller bloggen lite. Jag har tittat lite på andra bloggar som ni vet och jag måste säga att designen som jag har känns bra, den passar mig som person. Ni märker att jag ändrar den med jämna mellanrum, vi får se hur länge jag behåller den här!


Jag har invigt den köpfria månaden redan, det innebär att jag inte har köpt någonting. Det innebär att jag under 30 dagar ska detoxa mig från köp och ha-begär. Vidare kommer jag inte att fika eller äta ute. Den enda fikan jag kommer att tillåta mig själv är söndagsfikat i kyrkan. Det ska bli spännande att se hur det går. Igår när jag simmade blev jag lite sugen på att boka någon mysig skönhetsbehandling, de har ett SPA på mitt gym, men jag stod emot frestelsen. Jag får hitta på någon belöning efter denna pina. Det känns egentligen dumt att skriva pina, det handlar mer om att medvetet minska sin konsumtion. Dessutom behöver jag spara ihop lite pengar inför min kommande flytt. Ska på visning den 14 oktober i Sundbyberg, jag tar med mig mamma som får hjälpa mig att kolla lägenheten.


Nu mina kära är det Mord i Sinnet, och det här avsnittet är ruggigt. Som tur är ska jag avsluta denna dag med att läsa något trevligt, jag är nämligen väldigt sugen på fortsättningen av Ett blått brus! Ta hand om er och så syns vi imorgon kväll. Det är oftast då jag skriver, som en avslutning och reflektion av dagen som varit.


Kramar

Emilia


Titta vad vackert det speglar sig! Underbar promenad vid Åkeshov

Ännu en vy att beundra! Här träffade vi även en hund som hette Klara...

Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

Ja då har du din egen variant av Ramadan och då menar jag den köpfria månaden. En god idé. Själv är jag ganska utshoppad. Tror inte att shopoholic är någon risk för mig.



Och så var det namnet Emilia då.

Härledning

En svensk form av det franska namnet Emile som i sin tur härstammar från det romerska släktnamnet Aemilius som betyder ivrig eller flitig.

Äldsta belägg i Sverige

1652

Namnsdag 14 november.



Kram till en flitig dam på bloggen från Nisse

2008-09-29 @ 10:58:52
Postat av: Emilia Arvidsson

Aha, då har jag mitt ursprung på print på bloggen, tack! Ivrig och flitig kan nog stämma väldigt bra. Undra om det finns något namn som står för lat och ointresserad? :)



Kram

Emilia

2008-09-29 @ 13:52:02
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Svar: Nej det kommer knappast en dag då man bara känner att man är redo. Det blir som det blir när det passar i resten av livet. Jag kommer först i MITT liv just nu. Alldeles för ego!

Trevlig måndagkväll:)

2008-09-29 @ 22:31:27
URL: http://sharpen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback