Dorota kommer med tips på paj!
Det damp ner ett mail med ett intressant recept. Och det får ni här:
Paj med tomat, fänkålsfrö och färsk salvia
Deg:
150 mjukt smör
3 dl vetemjöl/dinkelmjöl
1 ägg
2 msk torkad parmesan (pulverform)
Fyllning:
4 ägg
2-3 dl mjölk (eller blandning av mjölk och grädde)
Salt och peppar
4 mogna tomater (koktailtomater)
1-2 msk fänkålsfrö
Salviablad
Arbeta samman alla ingredienser till deg.
Låt den vila lite i kylskåpet innan du kavlar de ut den till en botten som passar din pajform.
Vispa äggen, tillsätt mjölken och smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i lagom tjocka skivor och fördela de på pajbotten.
Strö över fänkålsfrö och lägg salviablad på tomatskivorna.
Häll över ägg- och mjölkblandningen.
Grädda 30-40 min mitt i ugnen i 190 grader.
Det tackar vi för!
Paj med tomat, fänkålsfrö och färsk salvia
Deg:
150 mjukt smör
3 dl vetemjöl/dinkelmjöl
1 ägg
2 msk torkad parmesan (pulverform)
Fyllning:
4 ägg
2-3 dl mjölk (eller blandning av mjölk och grädde)
Salt och peppar
4 mogna tomater (koktailtomater)
1-2 msk fänkålsfrö
Salviablad
Arbeta samman alla ingredienser till deg.
Låt den vila lite i kylskåpet innan du kavlar de ut den till en botten som passar din pajform.
Vispa äggen, tillsätt mjölken och smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i lagom tjocka skivor och fördela de på pajbotten.
Strö över fänkålsfrö och lägg salviablad på tomatskivorna.
Häll över ägg- och mjölkblandningen.
Grädda 30-40 min mitt i ugnen i 190 grader.
Det tackar vi för!
Kommentarer
Postat av: Sven
Det var inte jag som skrev mejlet :)
Postat av: Emilia
Bra att du jobbar på din härlighet, jag menar ärlighet, Sven!
Emilia
Trackback