Lyssna på radio, dricka kaffe, och sen ut...

En behaglig röst på radion måste jag säga. Och en behaglig Emilia. Som har tränat i en timme och sedan bastat. En favorit i repris från igår, bara det att jag slapp springa ut från Friskis som igår (Sven hade parkering till 12.15). Idag blev det ett pass med armar. Men jag får dålig "kontakt" med mina biceps. Ska kolla på ett site och se om det finns alternativa styrketräningsmetoder för dessa muskler. För tricepsen kände jag av, oh yes! Blev en stunds mage också. Äntligen har benen återhämtat sig efter den upproriska träningsvärken som jag hade ett par dagar.

Nu har jag två dagar i rad gjort en "sås" som passar utmärkt till fisk eller kyckling. Och allra bäst till aubergine! Så därför inleder jag denna tisdagsblogg med recept! Tadaa! Modifierad variant från tasteline.com:

Aubergine - hur göra?
Aubergine är kanske inte det mest vanliga som man köper i butik, men jag kan säga som så här: det kan verkligen vara värt att pröva.

Så: skala och tärna sedan auberginen. Strö över salt och låt "svettas" i en halvtimme. Under tiden kan du göra lax eller kyckling - det är upp till dig. Eller varför inte såsen som jag kommer marknadsföra senare i detta inlägg!

Skölj av saltet och auberginen. Hetta upp olivolja och bregott/smör i en stekpanna (det blir faktiskt ett bra resultat i stekningsväg om man blandar dessa fetter) och stek auberginen så att den blir mjuk och brun. Krydda med salt och peppar medan du steker. Lite timjan kan gå också!

Min goda sås!
2 dl (200 gr) creme fraiche (kan säga att den som säljs på Lidl är riktigt god!)
2-3 vitlöksklyftor
1/2 lök
Kryddor: salt och peppar, oregano

Häll creme fraichen i en liten skål. Pressa i vitlöken. Hacka den halva löken fint, häll i skålen tillsammans med kryddorna och rör om ordentligt - voilà!

Auberginen och såsen kan fördelaktigt ätas med lax, så som jag gjorde idag, tillsammans med lite goda rårivna morötter! Mums!


Kommentarer
Postat av: Sven

MUMS, du är ju bäst på laga mat! Kram Sven Höckkerti

2009-08-04 @ 16:04:06
Postat av: Jenna

Aubergine är underskattat! Det var länge sedan jag åt det faktiskt. Brukar bli en del zucchini, men nu tror jag att Aubergine hamnar i nästa matshoppingkorg :)

2009-08-04 @ 16:39:46
URL: http://jennas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback