Syrran tycker jag ska tala om...

...fenomenet att gräset är grönare på andra sidan. Varför? Jo, det var prästen som predikade om det idag på högmässan. Jag lyssnade, för det var intressant och för att jag försöker vara närvarande i nuet. Ja, det är kanske inte enbart ett välanvänt ordspråk, det kanske är vår sanning?

Är du nöjd?
Eller strävar vi alltid efter något annat? När vintern är närvarande, ja då saknar vi sommaren. Men när sommaren väl har kommit, är det inte lite väl kvavt då (om jag får citera prästen...). Fast ibland kan jag tycka at begreppet nöjd betyder att det faktiskt skulle kunna vara bättre. Att nöjd är ett mellanläge...

När jag slog på det ovan nämnda ordspråket kommer först wikipedia upp men sen är det många bloggar som verkar ha fastnat för det. Vad tycker du?

Jag tror Elviz tycker gräset är precis lagom grönt när han får ligga och vila på madrassen, eller när bollen finns i närheten. Och i parken är gräset som grönast, till och med när det är vinter. En Elviz-filosof helt enkelt!

Igår hade jag en trevlig dag, men picknicken tog plats i Ulliz´ kök istället, tillsammans med Sven och Agnieszka (som gjorde en god pastasallad). Senare på kvällen kom Monika (syster) och hon stannade till idag vi gick på mässan tillsammans. Det är tänkt att vi ska ta en prommis till Djurgården - men ju mer tiden går desto mer inser jag att det är långt att gå dit...Och syster säger att jag får bestämma...Varför ska alltid jag ta de stora besluten?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback