Att tänka på - så här i slutet av året

Det är okej att säga nej, visste ni det? Och jag tycker att man kan säga att det är coolt att säga nej. Det visar på integritet och självrespekt. Jag var på en inspirationskväll för några veckor sedan som anordnades av tidningen PS (psykologi) och där talade vi om krav och att unga tjejer mår dåligt. Det har blivit vardagsmat och allmänt respekterat - att så är fallet. Jag är ju en förordare av acceptans. Så nu accepterar jag att det är så, att tjejer mår dåligt. Men utifrån det kanske det är dags att börja göra något. Agera. Handla. Vad tror du kan hjälpa? Känner du någon i din närhet som mår dåligt? Om du mådde dåligt, vad skulle hjälpa?

 

Om vi alla, som läser den här bloggen (vi är runt tjugo nu, men för några dagar sedan toppade vi besöksantalet med 43 unika besökare), tar ansvar för en person, att på något sätt påverka den personen i positiv riktning, då har vi kanske 20 tjejer som kan vara på väg någonstans, som har fått tilltro till framtiden. Vad tror ni, är det möjligt? Det finns även möjlighet att bli mentor till en ung tjej - läs här och se om det kan vara något för dig.

 

Några tankar bara, så här inför pepparkaksdag på ICA vid Fridhemsplan.

 

 

 

Tänd ljuset hos en tjej du med - hjälp till att göra världen bättre...

Kommentarer
Postat av: Dorot

Visst, tänder jag ett ljus!

Hade jag mått dåligt eller när jag mådde dåligt drömde jag om någon medmänniska som skulle bara krama mig när det kändes tufft, som sa att det var ok att gråta och han hon finns om jag vill prata.

Det brukar jag också göra nu. Ser jag att någon mår dåligt stannar jag till och lyssnar. Ibland är det det lilla man behöver då.

2009-12-11 @ 16:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback