Dag 5 - vi hoppas på det bästa!

Oj hörrni. Rekord är slaget - jag är inne på min femte dag av absolut härligt och inspirerande liv! Det känns konstigt och underbart och det får gärna fortsätta så här (ja, jag måste ju få skryta lite grann..!). Igår hade jag dessutom nytt rekord, 27 unika besökare på bloggen - alla är ju välkomna hit och jag måste säga att jag hittade många intressanta bloggar igår. Bland andra veckans blogg på blogg.se, en tjej som heter Jenna som inspireras av träning och hälsa och skriver om detta på ett inspirerande och kreativt sätt - titta här så får ni se!

Uppe med tuppen för att kolla igenom information gällande ideella föreningar. Det är nog bara Dorota som vet varför jag gör detta, men för er andra kan jag säga som så här: behöver läsa på lite grann, kan finnas en jobbmöjlighet! Sedan har jag gjort en planering för dagen och skrivit ner den - det fungerar bättre för mig att verkligen ha det nedskrivet, koncentrationen ökar och jag känner att jag får saker och ting gjorda.

LCHF har jag inte nämnt tidigare. Det står för low carb, high fat. Det är många bloggar som visar på att viktnedgång har fungerat med denna "diet". Jag är inte helt övertygad förutom på en punkt: jag har tidigare haft problem med att hålla mig mätt med en kolhydratfrukost. Så jag testade häromdagen en annan variant - och mycket riktigt, jag höll mig mätt i två timmar, vilket är bra för mig. Dagens frukost blev därför i stil med LCHF, eller ja, jag äter proteinrik frukost: tre ägg med lite mjölk, rökt skinka, salladsblad, tomat och ett halvt glas juice (juice ska man vara försiktig med eftersom den lätt höjer blodsockret, den kan göra dig hungrig!) Eftersom jag ska träna på Friskis om två timmar så ska jag klämma i mig något innan träning - då blir det nog lite kolhydrater. Ja, ni som är intresserade av LCHF, jag kan rekommendera ytterligare en blogg: http://www.njutmaten.blogspot.com/ Där fick jag tips på frukostar! 



Titta vad fint det var med solen klockan sju i morse!


Frukosten a la LCHF
Kommentarer
Postat av: Jenna

Åh vad fint du hade skrivit om min blogg :)



Jag har träffat många som LCHF har fungerat för , men har även träffat folk som inte klarar av att hålla sig till den. Jag antar att vi helt enkelt är olika allhopa. Proteiner mättar ju sannerligen, men jag själv skulle aldrig klara av att träna som jag gör om jag inte åt massa kolhydrater :D

2009-07-15 @ 19:00:55
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Tack för länken, så himla glad jag blir! LCHF har verkligen hjälpt mina frukostvanor också. Innan kunde jag äta ordentligt på morgonen, och sen medhavd macka till jobbet vid halv tio och ändå vara hungrig till lunch. Otroligt, trots att det var fullkorn och allt! Nu äter jag på morgonen och är mätt fram till lunch. Det ger en sån frihet! Man måste våga äta lite mer fett än man är van bara, för att effekten skall uppstå. Bra att steka äggen (i riktigt smör), och jag som gillar juice kör morot istället för att minska sockerhalten, eller en smoothie på bär och turkisk yoghurt.

2009-07-16 @ 10:41:01
URL: http://www.njutmaten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback