Att välja glädje

Det är Kay Pollak som säger att vi ska välja glädje. Jag och Sven tittade på Pollaks DVD för ett ganska bra tag sen. Och tanken att välja glädje är passande när man först går upp klockan 11.00. Jo, då är det nämligen lätt att välja självförebråelse och tycka att man är lite lat. Men idag kände jag att tiden i sängen var väl investerad - och jag valde att vara lite glad. Åt frukost (äggmackor med kaviar och en kopp kaffe med mjölk) och sen har jag gjort en planering för veckan. Det känns bra - struktur är A och O. För nu är det mycket som snurrar i mitt skribenthuvud. Just nu har jag 7 artikelidéer som måste skrivas ned, och sedan säljas in. Den senaste tiden har jag blivit ganska slipad när det gäller idéfasen. Det är en process - idé, struktur, nedskrivning av idé, kontakt, sälj, jobb, färdig artikel. Tiden från början till slutresultat kan handla om en månad eller längre tid.

Mitt måndagstips: lägg gärna tid på att planera veckan. Skriv ned det snyggt på ett papper och skriv ut. Då slipper du hålla allt i huvudet. Jag är en listor-människa. Precis som min bloggkompis Matilda - ta gärna en titt på hennes mysiga blogg! Hon är också egenföretagare!

Klockan 15.00 ska jag träffa några gamla vänner på fika i Solna Centrum - så jag ska jobba en timme för att sedan bege mig!

Är du en listor-människa?


Kommentarer
Postat av: Dorota

Nja, det är jag nog inte. Jag brukar komma ihåg saker. Den enda listan jag skriver är inköpslistan...

Kram på dig, vännen! Ha en underbar kväll!

2010-11-15 @ 18:28:50
Postat av: Emilia

Dorota! Tack ! Det kom ett litet kuvert idag :)

2010-11-15 @ 19:06:44
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback