Åh, en kväll för mig själv!

Jag lovade ett recept - och ett recept ska ni få! Den här soppan är rik och god. Jag använder mig av två sorters fisk, lax och torsk/hokifilé.

EN STOR FISKSOPPA! RÄCKER LÄNGE OCH FULL AV NYTTIGHETER!
1 burk tomater, gärna hela i sås. Om du inte föredrar krossade!
10 dl vatten
1 lök
7 potatisar (5-600 gr)
1 kålrot
2 buljongtärningar
Curry (jag använde mig av Santa Marias Durban Curry - en favorit!)
Piripiri (eller vanlig svartpeppar)
ca 200 gr lax i bitar (jag köpte en hel filé idag och frös in resten - bättre än att köpa de frysta, som är dyrare - kolla på kilopriset, det är mitt tips!)
400 gr torskfilé/hokifilé

Topping
1 burk créme fraiche
Några kvistar persilja
2 vitlöksklyftor (anpassa lite beroende på hur mycket du vill att det ska smaka vitlök - jag tycker ju mycket om det!)
Salt

1. Hacka löken
2. Skala och tärna kålroten och potatisen
3. Bryn löken, häll i tomaterna, vattnet och 2 buljongtärningar. Krydda med piri piri. Låt puttra på i några minuter
4. I med kålrot och potatis - låt koka i ca 10 minuter - krydda med curry!
5. I med fisken - även torsken ska vara i munsstora bitar! - puttra på i 8-9 minuter. Under tiden blandar du créme fraichen med hackad persilja, pressad vitlök och sist i med salt - rör om ordentligt! Kanske i en plastburk så att du kan försluta den. Då kan du använda den under längre tid!
6. Njut av den goda soppan och dess topping! Perfekt för lite kallare höstkvällar!



Jag var ju som sagt och gjorde intervju idag - med trevliga Lina! Och fick träffa hennes son också - som hade Bamsetröja på sig! Det gillar ju jag förstås! Nu på kvällen har jag varit hemma hos Maria, en kompis, och hon visade vad hon hade shoppat till lilla Klara i Chicago....Hälften av kläderna ville jag själv ha!






Lina och hennes son!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback