Lite mat, såhär efter träningen

Jag sprang min halvtimme idag (passet var tre gånger 8 minuters löpning, och tre gånger 2 minuters gång = 30 minuter), på det första åttaminuters-passet kom jag in i vad jag skulle kalla ett jogg-flow. Det regnade lite grann, och lukten fick mig att försvinna en liten stund. Till det ställe som har betytt så mycket för mig. Som fortfarande betyder en hel del. Men på ett annat sätt. Men mindre om träningen nu och mer om maten!

Först och främst - drack en väldigt god smoothie idag, av märket Paulún (därav också det härliga priset på drygt 20 pix). Men jag gillade vad jag läste, på innehållsförteckningen. 1 mosat äpple (40 %), 9 pressade druvor * (34 %), 14 mosade hallon (16 %), 6 pressade hallon * (7 %), granatäpplejuice * (3 %).Innehåller socker från frukten.* Juice från koncentrat. Kanske att det där med koncentrat känns lite trist, men men... God var den!!


Bild härifrån


Hann handla på mig lite annat också, det var bra pris på fryst kyckling, så det hamnade i korgen. Har insett att min vanliga vaniljyoghurt faller bort numera, alldeles för mycket socker... Så det blev en lätt naturell yoghurt. Är inne i en fas där jag gör smoothies själv hemma, och kunde inte låta bli att köpa en juice för det ändamålet. Det blev lite ekologiska apelsiner i korgen också (sist jag köpte dem var de ruskigt goda!).





Eftersom jag ändå hade handlat kyckling så gjorde jag ett av mina recept, där jag använder banan, curry och creme fraiche. Här kommer receptet!



4 portioner

2 kycklingfiléer
matfett (t ex blanda smör och rapsolja i pannan)
curry, t ex en god korma curry
lite salt
1,5 skivad banan
1 burk ekologisk creme fraiche

Stek kycklingen i matfettet på ganska hög värme, krydda med salt och curry. Lägg i den skivade bananen. Stek en liten stund till och rör om ordentligt. I med creme fraichen - blanda om - en stund senare är det klart!

Serveras med
ris eller bulgur - jag använde Druvans bulgur - och risblandning som jag kokar i lite buljong!

Sallad - t ex på isbergssallad, kidneybönor och en riven morot. En dressing görs lätt med olivolja, rödvinsvinäger och oregano, dijonsenap, salt




Kommentarer
Postat av: karin rönngren

Ser gott ut! Det ska jag laga.

2011-05-01 @ 11:30:44
Postat av: karin rönngren

Ser gott ut! Det ska jag laga.

2011-05-01 @ 11:31:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback