Knäck - och en promenad längs memory lane

Häromdagen gjorde vi knäck, efter noga läsning av FAB Familys blogg
Det fina där var att vi fick bra tips på ett pedagogiskt vis - enkelt, bra och gott blev det! För dessa tips, klicka på länken ovan och besök denna blogg!
 
 
Recept
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 msk smör
1/2 dl hackad mandel
.

Vi blandade grädden, sirapen och sockret i en kastrull. Det skulle puttra på i ca 20 minuter (håll koll!) - vi fick tipset att 122 grader är den perfekta, men vi körde upp till 125 grader. Jag tror det beror på termometer och var i kastrullen man mäter temperaturen. Sedan blandade vi i mandeln och smöret. I med allt i en kanna (tack för tipset!!) och sedan fördelade vi i knäckformar, som stod tätt på en bricka!
 
Foto: Christofer Lind
 
 
Det jag förknippar mest med julen är min farmor, som inte längre lever. Hon kokade knäck som var dundergod. Och hela hemmet luktade hyacint. Det är min farmor det.
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback