Träning för själens skull

Gissa om jag blev glad när jag öppnade SvD igår. Äntligen en serie i min smak: Träning för själens skull. Det har visat sig att lättare depressioner och ångest kan botas med fysisk aktivitet. Något jag har vetat länge. Om inte jag får röra på mig, blir jag både nedstämd och ångest blir vardagsmat. Och därför är det skönt att träningen som behandlingsform lyfts mer i dessa sammanhang. Vi vet alla att det skrivs ut stora mängder antidepressiva och lugnande läkemedel. Jag ratar inte mediciner, men det är ju inte allt. Jag tänker att det vore underbart om vården kunde erbjuda motionsgrupper istället för bara piller. Inte för mig, jag är en endorfinjunkie, men för de patienter som har svårt att motivera sig själva.

Gårdagens artikel på IDAG-sidan

Dagens artikel på IDAG-sidan


Igår när jag läste den första artikeln bestämde jag mig för att gå ut och springa. Det blev fem kilometer allt som allt. Lite tungt, men efterverkningarna talade sitt eget språk. Undra hur jag ska röra på mig idag?







Men hallå - motivationen då?

Det finns tillfällen då jag tvingar mig ut, då jag tycker att träningen är blytung och rent av trist. Men då påminner jag mig om hur gott det gör mig.


Mina bästa tips för att öka motivationen:
Läs i en träningstidning - kanske hitta en ny träningsform?
Träna med en kompis
Läs inspirerande träningsbloggar - till exempel denna
Köpa träningskläder för att känna sig extra peppig!





Kommentarer
Postat av: Suzan

Fina du <3

2012-02-28 @ 11:48:31
URL: http://www.ettdussinpannor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback