Mattankar & Recept



Ibland, eller kanske till och med ofta, gör jag iordning mellis till mig och kärleken innan vi sätter igång och lagar middag. Anledning: inte bra att laga middag om man redan är hungrig.

Och hungrig, det är jag.

Typ mest hela tiden. Jag har funderat på varför. Åtgärder som vidtagits är: äta långsammare, och medvetandegöra att jag faktiskt äter just nu. Bort med datorn och annat. Känn att du tuggar, på något vis. Jag tror att det delvis fungerar.

Just nu gillar jag brödet Dinkelklämmor, Pågens nyaste. Och det blev också gårdagens mellanmålsbröd. Till det en smoothie på blåbär, hallon, mjölk och filmjölk, lite citron.






Så var det detta med middag. Jag har gjort receptet nedan några gånger, det är en kycklingrätt:

Kyckling i krämig och tomatig sås!

 

4 portioner

 

Du behöver

 

4 kycklingfiléer

Smör

Salt & Peppar

 

Sås

1 burk hela skalade tomater

1 kokosmjölk

4 msk tomatpuré

0,5 dl creme fraiche

2 vitlöksklyftor

Salt, peppar, valfria kryddor (t ex limepeppar)

 

Övrigt

16 gröna oliver, urkärnade

1 paket mozzarella

1 paprika

1 broccoli

4-8 soltorkade tomater

 

Serveras med

Pasta – mängden beror på hur många ni är!

 

Garnera med

Basilika

 

  1. Börja med att koka upp vatten i vattenkokaren – lägg sedan broccolin, i buketter, i en skål som tål varmt vatten. Häll över det kokta vattnet, så att broccolin kan mjukna medan du förbereder resten. Koka upp vatten för pasta.

  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i stekpanna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form. Halvera oliverna och lägg i ugnsformen, över och bredvid kycklingen. Skär upp mozzarellan i fyra delar och lägg över de fyra filéerna. Strimla paprikan, och lägg även den i formen. Samma sak med de soltorkade tomaterna.

  3. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda till såsen: lägg i tomaterna på burk i en skål, i med kokosmjölken, creme fraichen, kryddor. Blanda om ordentligt och pressa i två vitlöksklyftor.

  4. Häll av vattnet från broccolin och placera broccolin i formen. Häll över såsen som du blandat till. Sätt i ugn, därden efter 20-30 minuter är klar! När det är tio minuter kvar kan du sätta på pastan!

  5. Servera och garnera med basilika!








Idag har jag gjort en intressant intervju. Jag berättar mer när det blir aktuellt.

Dessutom blev det shopping på både bodystore och Bodyshop (på Söder, kunddagar idag och imorgon!). Kommer foton inom kort! Jag shoppar väldigt sällan. Men ibland är det trevligt!

Just nu vill jag mest vara ledig. Det kommer bli verklighet inom kort





Du. I ett enda andetag



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback