Paneng gai - kyckling på thai vis
Paneng gai lagade jag för några dagar sedan - och det blev riktigt bra!
Det här behöver du
600 gr kycklingfilé
1 kokosmjölk
1 dl jordnötter
3 msk rapsolja
2 msk paneng curry paste
1 aubergine
1 röd paprika
1 msk fisksås
1 msk socker
1,5 dl vatten
1 msk hackad thaibasilika
Så här gör du!
Börja med att skära kycklingen i mindre bitar. Lägg åt sidan. Skär även upp aubergine och paprika i mindre bitar, lägg åt sidan. I en bunke mixar du 1 dl kokosmjölk med jordnötterna till en mix, lägg åt sidan. Hetta upp rapsoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta. I med paneng curry paste och låt stekas på, inte för hög värme. Häll i ca 0,5 dl av kokosmjölken. Blanda om. Nu lägger du i kycklingen som ska fräsas på en stund, i den röra som du gjort av paste och kokosmjölken. Efter en stund: i med auberginen och paprikan, resten av kokosmjölken, jordnötsmixen och vatten. Låt nu puttra i ca 20 min. Mot slutet: häll på fisksås, socker och thaibasilika - blanda om.
Serveras med ris eller nudlar!
Foto: Christofer Lind
Kommentarer
Trackback