Glutenfritt knäcke - otroligt gott!

Jag ska berätta varför jag äter glutenfritt, men det kräver ett eget inlägg. Men nu till något så spännande som egentillverkat, glutenfritt knäcke. Jag var nervös, jag var laddad, och jag fixade det!
 
Receptet hittade jag på sveriges radio, här kommer länken!
 
Detta är min tolkning:
 
 
 
3 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrö
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
 
Använd en bunke och häll i rapsoljan, och sedan alla torra ingredienser. Och så det kokande vattnet. Blanda om. Ifall det är för löst, i med lite mer mandelmjöl. Kavla sedan ut detta på ett bakplåtspapper. Jag testade att lägga ett papper även på degen, för att kavla, men det visade sig bara vara snyggt på bild, men resultatet: det fastnade en massa deg på pappret som jag fick skrapa av. Nu till gräddningen - jag gräddade i nästan 60 minuter - i 150 grader.
 
 
Supergott blev det!
 
 
Det bästa jag bakat på länge!
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback