Våfflor - i glutenfri tappning & annat smått och gott!

Du får skriva en inköpslista säger en trött pojke som sover bredvid mig här i sängen. Visst kan jag skriva, men det blev ett blogginlägg istället! I förra veckan blev det en och annan våffla med frukt, så jag tänkte att jag delar med mig av detta glutenfria recept!
 
 
100 gr smör
2 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 ägg
5 dl lättmjölk
 
Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop bovetemjöl och havregryn med hälften av mjölken. Tillsätta bakpulver, ägg, smör och resten av mjölken. Grädda i våffeljärn. Skär upp lite frukt, förslagsvis:
 
Sharon
Kiwi
Banan
Äpple
 
och vispa en klick grädde. Servera och njut! Jag har även testat med lite kesella till, inte alls dumt (hur nyttig du vill vara är upp till dig!)
 
 
 
 
För några dagar sen gjorde jag egen panering till torsken som jag skulle steka. Jag mixade bovetemjöl med havre, solroskärnor, sesamfrön och salt & peppar. Fungerade alldeles utmärkt - glutenfritt!
 
 
 
 
Ett annat experiment blev kokostoppar - och där hällde jag i lite linfrö och mandel i smeten. Halverade sockret. Det blev riktigt bra!
 
 
 
Och sen ett snabbtips - gör omelett de dagar du känner att tiden sinar - enkelt, och det är bara och slänga ihop med de grönsaker som du har hemma - t ex squash och paprika. Jag använde även 10% -ig ost till. Receptet kom från isodieten.se
 
 
 
Ikväll kommer ett inlägg om TRO, HOPP & KÄRLEK - någon som vågar sig på en gissning vad det handlar om?
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Annika - strongday.se

Åh våfflor!! vet inte när jag åt det senast, kanske när jag var liten och åkte längdskidor i fjällen till ngn stuga som sålde! Ser jättegott ut!

2013-06-11 @ 18:36:44
URL: http://strongday.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback