Vad är stillhet?

Att vara stilla, rent kroppsligt, är kanske inte så svårt. Men det är klart, rastlösheten kan dra och slita. Men att vara stilla därinne kan vara lite av en utmaning, eller hur? För vad händer när vi väljer stillhet, då sinnet är vant vid snabba puckar, är inställt på problemlösning och allra minst just stillhet.

Är vi skapta för stillhet eller rörlighet? Ja, kanske är det båda. Ibland, precis innan yogan börjar på måndagar, så pågår en kamp inom mig. Jag lägger mig på den vita madrassen och låter ångesten klinga av. Jag vet att ångest är ett starkt ord, men eftersom jag känner det så starkt, så är ordvalet ganska bra. Men så händer något. Mantrana vi sjunger rensar bort slaggprodukten ångest och en ny grundhållning skapas. Kalla det flum. För mig är det reellt i allra högsta grad. Och konkret. Men just den där stunden innan, den är läskig. För den visar på hur ovana våra kroppar är på stillheten.

Jag har ju valt att må bra på ett stillt vis den här veckan (måbrautmaningen). Och magen mår bättre. Det är jag som styr över mitt liv, det får vi inte glömma.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Hoppas det var en trevlig promenad!



Jag behöver verkligen öva mig på att slappna av och att inte tänka på någonting. Det är svårare än det låter.

2010-03-30 @ 17:31:02
URL: http://ettlivirorelse.blogg.se/
Postat av: Dorot

Skönt med stillhet under Yogan. Det ron som behärskar kroppen, tankar som bara passerar och värmen som sprider sig... Härligt.

Kram

2010-03-30 @ 21:31:24
Postat av: Matilda

sådär är det verkligen med stillheten. att göra någonting extreeemt långsamt kan ibland vara nästan omöjligt för vissa människor!



sv: tack så jättemycket!!

stor kram till dig!

2010-03-31 @ 22:48:35
URL: http://www.matildasalmen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback