Träningstankar, träningsglädje, frågetecken...

Att stänga ner datorn med huvudet fullt av tankar känns inte riktigt rätt. Bloggen är en ventil som ska vårdas, särskilt när jag känner att det kliar i fingrarna! Det är härligt att veta att den finns här, och väntar på mig! Saker och ting verkar ordna sig - jag har en artikel som väntar på att bli skriven och dessutom har jag ca 2-3 artikelidéer som väntar på att ta form - från huvud till papper. Jag fick som sagt också mycket inspiration från gårdagens firande av en vän till mig. Om det kan ni läsa i ett tidigare blogginlägg

Idag var det som sagt en speciell dag. För det var en ingentings dag - dvs jag tog ledigt från allt som heter jobba. För min kropp talar tydligt. Den vädjar, tittar mig i ögonen och säger: inte riktigt än.... Så dagen har bestått i att söka kraft, i det som mina ögon ser, noterar. Gick bland annat på lunchmässan i kyrkan, det är alltid skönt att kunna gå dit och samla sig lite. Jag lämnade alla mina 50-öringar också, eftersom de inte längre kan användas efter den 1 oktober (tänk på det ni, kanske ni har några öringar att lämna till välgörande ändamål?)

På kvällen var det lite av en höjdpunkt - fick träffa finaste Emily och Ulliz. Och Ida! Snack om allt och inget. Hur man till exempel ska tackla orkestrar som bjuder på alldeles för mycket vodka. Hur vi tycker att arbetsplatser ska vara. Och ja, hur mycket vi vet om kärleken, och hur den inte ska vara. Och hur vacker den kan vara ändå! Emily har börjat med yoga hon med - och den känns roligt att kunna dela erfarenheter. Det blir nog någon artikel om det också!

Träning ja. Funderar på att köpa träningspasset på Stockholms hallar, men sen såg jag att jag kunde få badkort billigt, 10 kort. Så jag ska fundera. För samtidigt vore det kul med gruppträning också! Planen är just nu: yoga en gång i veckan, två långpromenader, styrka två gånger i veckan. Styrkan kan jag ju få till "själv" också, det gäller bara att hitta de rätta övningarna!

En blogg som jag tycker inspirerar är Spark i baken! Där hämtar jag gärna inspiration - och jag kom på att hon skrev om utomhusgym - kanske det är det jag ska göra under hösten? Då behöver jag inget träningskort! För jag tänker att det jag behöver träna i styrkeväg är:


Armar: axlar, triceps, biceps
Bröst
Mage
Rygg, övre och nedre
Ben, Rumpa och Vader


Har jag glömt något?

Som sagt, nu invigs en ny kategori: nämligen träning. Och jag vet ju att det finns hur många bloggar som helst när det kommer till träning, men jag hoppas kunna ge min version av det hela! Och det finns bara en Emilia!

Nu i dagarna ska jag låna kamera av Sven - så då kommer det lite mer uppdaterade bilder!






Kommentarer
Postat av: Matilda Barnboksillustratör

vad skönt med en sådan dag då man bara samlar kraft. låter härligt, och välbehövligt.

kul att det rullar på med artiklar och idéer till nya!



angående tips på receptpärm. min pärm är ju en vanlig hederlig pärm! köpt på åhléns, i barnhörnan (såklart, de har roligast pärmar!) sen bara klipper jag ut recepten, klistrar på papper, hålar, och sätter in! tadaa! mer avancerat än så är det inte! :-)

2010-09-15 @ 10:03:14
URL: http://www.matildasalmen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback